Noaptea muzeelor

Sambata romanii s-au impartit in doua tabere: cei care au stat la televizor pentru Eurovision si cei care au profitat de gratuitatile din Noaptea Muzeelor. Ca majoritatea tinerilor, am ales ce-a de-a doua varianta. Sunt de ceva timp in Bucuresti dar nu apucasem sa vad muzeele de aici.

Am inceput asadar cu Muzeul Municipiului Bucuresti. Mi-au placut aici sigiliile curtilor europene, precum si camera in care au reamenajat biroul unui fost primar. Mai merita vazute si hartile orasului din diferite perioade.

M-am indreptat entuziast apoi spre Muzeul National de Istorie a Romaniei. Acesta impresioneaza inca de la apropierea de cladire, datorita dimensiunilor. Starea mi s-a schimbat dupa putin timp, cand am observat ca doar o mica parte din acest muzeu era deschisa publicului. Cum la intrarea in incaperea cu Tezaurul era o coada la care aveam sanse sa petrec o buna parte din noapte, m-am indreptat spre iesire. Muzeele au ratat o sansa excelenta de publicitate, pentru ca foarte multi tineri le-au trecut pragul. Daca aveau de vazut multe mai multe, cred ca destui ar fi revenit sa le vada si in liniste.

In aceeasi noapte am mai fost la muzeele militar, de arta contemporana si de geologie… suficienta cultura pentru un singur weekend.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s