Bing

Noul motor de cautare de la Microsoft, denumit Bing, s-a lansat in varianta beta. Ca la fiecare lansare Microsoft, internetul a fost impanzit de pareri pro sau contra.

Am testat versiunea in limba romana. Prima impresie este ca seamana foarte mult cu Google. Rezultatele sunt de cele mai multe ori corecte. Nu sunt putine cazurile in care paginile gasite de Bing sunt diferite de cele gasite de Google pentru aceeasi cautare, iar asta e un lucru bun.

Bing a anuntat cateva functionalitati in plus la afisarea rezultatelor, precum Best Match, Deep Links, Quick Preview. In plus, la fel ca si Wolfram, si Bing se vrea mai mult decat un motor de cautare datorita functiei Instant Answers prin care ofera informatii direct in pagina de rezultate.

Un lucru interesant este impartirea site-urilor care apar la rezultate in categorii, cum ar fi persoane, companii si stiinta. Bing se lauda si ca ofera asistenta utilizatorilor in a lua decizii de cumparaturi, calatorii, afaceri si informatii locale.

Toate functiile astea suna foarte bine, insa nu insist pe ele pentru ca in aceasta faza nu sunt disponibile. De-asta am zis, in acest moment seamana mult cu Google. Voi scrie mai mult atunci cand voi avea ocazia sa testez toate aceste functii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s