Directoare de firme si motoare de cautare

Pe prima pagina a Yahoo si in rezultatele speciale de la cautari pe Google si Bing, aici se afla in ziua de azi produsele online internationale realizate de grupul Pagini Aurii.

Motoarele de cautare sunt tot mai interesate de autoritate, motiv pentru care primele rezultate de la cautari sunt ocupate de Wikipedia, site-uri guvernamentale, directoare Pagini Aurii sau site-uri cu puternice pe anumite nise.

Revenind la Pagini Aurii, decizia gigantilor online de a ii introduce intre cele mai autoritare site-uri din lume nu mi se pare deloc intamplatoare. Cataloagele lor au informatii de calitate, verificate personal si actualizate in majoritatea tarilor lumii (aici nu am o cifra, dar banuiesc). In plus, cele mai importante site-uri ale lor au fost relansate in ultimul timp. M-am uitat zilele astea pe site-urile din Germania, Olanda, Franta si alte tari. Toate sunt curate si usor de utilizat.

De aproape un an, si paginiaurii.ro a fost relansat sub forma unui motor de cautare. Exista in continuare si interfata tip director (de firme), utila si ea in multe situatii. E drept ca motoarele de cautare internationale adauga mai rar noi functionalitati precum rezultate speciale, dar cel putin eu cand caut datele unor firme intru direct in site-ul Pagini Aurii.

2 responses to “Directoare de firme si motoare de cautare

  1. Salut!

    Stii cumva daca exista un API pentru paginiaurii.ro?as vrea sa fac o aplicatie Android folosind acest serviciu.

    Multumesc mult!

  2. cred ca am auzit de el. o sa revin cu informatii daca o sa aflu ceva mai exact.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s