Tinerii si joburile in criza

Saptamana aceasta s-a prezentat la stiri faptul ca tot mai multi tineri prefera sa ia ajutor de somaj decat sa se duca la facultate. Personal nu am avut deloc sentimentul ca universitatile sunt mai goale sau ca anul acesta ar fi mai putini boboci.

Reporterii au discutat cu absolventi de liceu care intrasera la facultate pe locurile de la taxa si prefera sa mai incerce si anul urmator. Pai eu stiu ca astfel de cazuri au fost mereu, nu e ceva venit odata cu criza. Mai ingrijoratoare mi se pare situatia celor care si-au luat licenta si ingroasa randurile somerilor. Romania are in prezent peste 600000 de someri inregistrati (numarul total se estimeaza ca ar depasi 1 milion), iar sansele tinerilor fara experienta de a se angaja in aceasta perioada sunt apropiate de zero.

Ce poti face sa iti cresti aceste sanse? Fii la zi cu informatiile din domeniul vizat, practica voluntariat, intereseaza-te si de internship-uri, participa la evenimente si intra in contact cu oamenii din acel domeniu! Daca e posibil, scrie pentru o revista sau fa-ti un blog cu numele real!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s