Dispar farmaciile de cartier

Teama exprimata de micii farmacisti lunile trecute prin intermediul presei economice a fost intemeiata. Dupa ce Ministerul Sanatatii a prelungit termenele de plata catre farmacii de la 60 la 180 de zile, 42 de farmacii au intrat in faliment in luna octombrie, spune un studiu facut de Cegedim.

Aceiasi firma de cercetare sustine ca in 2010 nu mai putin de 1500 de farmacii si-ar putea inchide activitatea. Asta inseamna un sfert din toate farmaciile din tara.

Aceste cifre ma ingrijoreaza, pentru ca daca e ceva ce as vrea sa existe pe fiecare strada, asta e o farmacie. Nu stii niciodata cand ai nevoie de produsele lor.

In plus, vor ramane marile lanturi, despre care citeam zilele trecute ca vand la fel de multe cosmetice ca si medicamente. Si cum pe cosmetice isi iau banii pe loc, iar pe medicamente dupa 6 luni, nu m-ar mira ca focusul lor sa treaba pe produse de ingrijire (daca nu a trecut deja).

Ce parere aveti, exista motive sa ne ingrijoram?

2 responses to “Dispar farmaciile de cartier

  1. Ce bine. Acum au mai ramas sa dispara bancile (ca institutie) 🙂

  2. Pe bulevardul meu, nu-i nici un risc, pentru ca am trei farmacii + 1 Plafar de-a lungul a cateva sute de metri!! Ca sa nu mai spun ca daca mai mergi 10 minute, dai de alta, doar un pic cotita dupa o fosta cofetarie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s