Chrome lanseaza versiuni noi si plateste la bug-uri

Lunea trecuta, Google a lansat versiunea 4 finala pentru browser-ul Chrome. Astazi, pe canalul pentru developeri, deja au publicat un prim release la versiunea 5. Sigur ca a cincea versiune de Chrome e departe de versiunea finala, dar nu putem sa nu observam rapiditatea cu care se misca lucrurile la dezvoltarea acestui browser.

Se pare ca utilizatorii apreciaza acest lucru, Chrome fiind pe locul 3 dupa cota de piata, in fata unor browsere cu traditie precum Opera si Safari. Conform Statcounter, care publica aceste statistici, Chrome a ajuns in ultima zi din ianuarie la o cota de 6,64%.

Plata pentru bug-uri

O alta noutate anuntata de Chronichum (proiectul open source pe care se bazeaza browser-ul Chrome) este programul prin care cei care descopera bug-uri sunt platiti cu 500 $ pentru fiecare bug. Suma poate ajunge la 1337 $ pentru descoperiri severe sau foarte inteligente. Cifra 1337 are semnificatia ei in comunitatea geek

Programul se adreseaza produselor Chrome, Chronicum si plugin-urilor pentru acestea, precum Google Gears.

Chirs Evans, care lucreaza in echipa de securitate a Chrome, a spus ca au o echipa de ingineri a caror singura sarcina e incercarea de a „sparge” Chrome, insa idei bune pot veni si din afara. Experti independenti in securitatea online considera miscarea bine-venita, mai ales ca este vorba de un browser nou, care nu se bucura de experienta in research a Internet Explorer, Firefox sau Opera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s