Sa transformam deseurile in copaci

Copacul de Hartie este una dintre initiativele care imi plac in mod special. Voluntarii organizatiei cu acelasi nume nu se intalnesc sa faca puna hartii in forma de copaci, cum ar putea crede cineva din numele asociatiei.

Ei fac ceva mult mai interesant, ajuta la plantarea de noi copaci. Si mai interesanta este metoda pe care au gasit-o, si in asta sta explicatia pentru numele ales. Ei recicleaza hartii, iar banii obtinuti ii folosesc la plantarea de noi copaci.

Mi se pare o treaba foarte ingenioasa. Practic, mediul inconjurator este ajutat in 3 feluri de-odata: scapam de deseuri, reciclam deci reutilizam resursele, plantam noi copaci.

24 de copaci maturi sunt taiati pentru fiecare tona de hartie, iar fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci de la taiere.

Organizatia se ocupa si cu strangerea hartiei de reciclat de la firmele partenere. Nu mai putin de 1100 de firme si 200 de persoane fizice au ales sa protejeze mediul cu ajutorul celor de la Copacul de Hartie.

Acestea sunt initiativele ecologice de care avem nevoie. Saptamana viitoare voi prezenta o alta initiativa demna de laudat, Let’s do it, Romania!

2 responses to “Sa transformam deseurile in copaci

  1. o treaba f buna care ar trebui preluata in toate judetele. felicitari!

  2. deci se mai face si ceva bun in Romania..felicitari si tine-ti-o tot asa!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s