Inegali la luat alocatii

Criza este perioada in care toata lumea cauta sa taie din cheltuieli. La fel face si in statul roman, care incearca sa reduca la maxim cheltuielile bugetare si daca se poate chiar sa obtina noi surse de finantare.

Pe partea de taiere a cheltuielilor am auzit saptamana aceasta ideea ca unora dintre copiii sa le fie redusa alocatia pe care o primesc de la stat. Sunt familii mai bogate care intr-adevar nu stau in cei 45 de lei, deci la prima vedere ideea pare buna. Tot saptamana aceasta am auzit insa de la prieteni elevi faptul ca la scoala li se cer multi bani pe diverse motive pe care le stim cu totii si nu mai are rost sa le enumar aici.

Unul dintre motivele pentru care toti elevii cred ca ar trebui sa primeasca aceeasi alocatie este ca in multe cazuri alocatia este folosita chiar pentru a plati aceste taxe scolare neoficiale prin care scolile isi rotunjesc veniturile, de te miri uneori daca in Romania statul subventioneaza elevii sau invers.

2 responses to “Inegali la luat alocatii

  1. dupa ce ca e de nimic si nici nu ai ce face cu ea…nici sa o mai dea nu vor
    pai hai sa gandim logic, ce poate face un elev de clasa aXI-a sau aXII-a cu 45 de lei cand pe luna are nevoie de mult mai mult pentru a se putea descurca si pentru a plati si la scoala, fondul clasei, bani pentru nu mai stiu ce, pentru cadouri la profesori,pentru carti,caiete si multe altele pentru ca aproape in fiecare zi se cer bani pentru ceva…
    chiar daca unii sunt mai instariti asta nu inseamna ca ai lor copii nu trebuie sa mai primeasca alocatie…e aiurea :-??

  2. vad ca esti deja bine informat de mizeriile Romaniei..inafara de balti..:)
    eu sunt studenta..anul trecut s-a dat legea conform careia mamele eleve sau studente sa primeasca indemnizatie pentru copil chiar daca nu au avut un job ever..problema mea este ca s-a dat legea nu si normele de aplicare a ei..asa ca, acum facem actele pentru a mai primi bani pentru doar 4 luni..n-ar fi normal sa se dea banii de cand s-a dat legea? daca stam bine si ne gandim de asta au si intarziat cu normele ca sa mai faca economie..dar pentru salarii compensatorii, mariri pentru parlamentari cat de repede se mai misca, observati?
    cat despre banii pe care ii cer la scoala constant, din nefericire ai mare dreptate..asta e Romania!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s