Europa ne taie fondurile pentru resurse umane

Piata muncii din Romania, cazuta deja la pamant, mai primeste o lovitura grea. Comisia Europeana a suspendat AMPOSDRU – autoritatea care gestioneaza fondurile europene de 4,2 mld. euro pentru resurse umane.

Decizia vine in urma unui audit care a avut loc la sfarsitul anului 2009. Principalele probleme depistate cu aceasta ocazie sunt rata de absorbtie foarte scazuta si procedurile greoaie de accesare a fondurilor pentru resurse umane.

Daca pana si Comisia Europeana ne considera birocratici inseamna ca am stabilit un record in aceasta privinta. De-asta avem si cei mai multi functionari, pentru ca cineva trebuie sa se ocupe de toata hartogaraia asta.

Cat despre fondurile venite in Romania prin acest program, in februarie si martie acestea au fost de… 5,5 milioane euro. Sigur, conducerea agentiei responsabile a declarat ca are nevoie de mai multi functionari. Nimic despre birocratie.

Luna aceasta, expertii Comisiei Europene vor face o noua verificare pentru a vedea daca recomandarile facute acum doua luni au fost puse in aplicare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s