Comemorarea protestelor de la Chisinau

In urma cu un an, moldovenii de peste Prut s-au hotarat sa puna capat abuzurilor si au iesit in strada. Un protest al tinerilor in urma afisarii rezultatelor alegerilor avea sa se transforme intr-o revolutie. Una care nu a reusit sa schimbe regimul, dar a reusit repetarea alegerilor. Restul este istorie.

Dintre tinerii care au iesit atunci in strada unii nu s-au mai intors acasa niciodata. In amintirea lor, anul acesta pe 7 aprilie, tinerii din 2 orase din Republica Moldova si 30 de orase din Romania au iesit in strada.

Desi majoritatea studentilor nu s-au intors in capitala dupa Sarbatorile Pascale, in jur de 50 de tineri au reusit sa se stranga miercuri seara in Piata Universitatii din Bucuresti. Au fost aprinse lumanari, s-a tinut un moment de reculegere si s-a spus „Tatal nostru”, toate pentru victimele protestelor din Republica Moldova. Este o manifestatie care demonstreaza ca tinerii cunosc si nu uita istoria acestei tari.

3 responses to “Comemorarea protestelor de la Chisinau

  1. Sti ce nu inteleg eu?De ce pana mea nu comemorea astia la ei acasa! Pai ce pana mea ei au iesit in strada sa aprinda lumanari pe 22 decembrie?

  2. am scris in articol ca acelasi lucru s-a intamplat si in Republica Moldova. in plus, daca noi nu ii sustinem, atunci cine?

  3. Pai si pe noi cine ne sustin?Americanii?Clar, nu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s