Facebook Zero

Facebook a lansat 0.facebook.com, un site mobil care poate fi accesat de utilizatori fara niciun cost din anumite retele de telefonie mobila. Site-ul prezinta noutatile din contul de Facebook, dar fara poze, video sau alt continut multimedia.

Practic, este o versiune si mai simplificata de m.facebook.com. De asemenea, Facebook are si o versiune speciala pentru dispozitivele cu touch screen, care poate fi accesata la adresa touch.facebook.com. A mai existat si versiunea Facebook Lite, inchisa in urma cu cateva luni.

Prin aceasta miscare Facebook ajunge la un numar mare de utilizatori din tari emergente. In aceste tari oamenii evita sa foloseasca prea mult internetul mobil in special datorita costurilor, iar Facebook rezolva acum aceasta problema. Sa nu uitam nici predictiile conform carora pana in 2013 vom avea mai multe telefoane cu browsere web decat computere cu browsere.

Sunt peste 50 de operatori mobili care sustin Facebook in acest demers. In Romania este Vodafone. Tot ei au parteneriat luna trecuta cu Twitter pentru notificari prin SMS-uri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s