Isarescu despre economie

Evenimentul economic al saptamanii cred ca a fost conferinta la care a participat ca vorbitor  insusi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Interesant este ca la aceasta iesire, guvernatorul a preferat sa atentioneze Ministerl Finantelor ca s-ar putea sa vina ziua in care sa vrea sa ia imprumut din piata si sa nu aiba de la cine. Zic interesant deoarece asta se intampla la doar cateva zile dupa ce invitase ambele parti, pe bancheri si pe ministrul finantelor, la BNR pentru a se intelege privind nevoile de finantare ale ministerului.

Intre timp Trezoreria a reusit sa obtina un nou imprumut prin obligatiuni, in valoare de 103 milioane lei, adica 24 milioane de euro, pe 5 ani in schimbul unei dobanzi de 7,02% pe an. Cu siguranta Statul va mai iesi pe piata si pentru alte imprumuturi in viitorul apropiat, iar analistii asteapta chiar sa ofere o dobanda mai mare pentru a primi imprumuturile de care are nevoie.

Cu aceeasi ocazie, Isarescu a mai spus ca majorarea impozitelor si a contributiilor sociale va adanci deficitele, dar si ca mediul privat s-a reformat la inceperea crizei, iar institutiile statului nici pana acum nu au facut asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s