Noul Google Images

Saptamana aceasta a fost relansat Google Images, cunoscut si drept Google Image Search. Este prima data de la lansarea din 2001 cand acest serviciu isi schimba interfata, aproximativ la fel ca la Gogle News (doar ca acela a aparut in 2002).

Noua interfata Google Images va folosi mai bine spatiul, aproape toata pagina de rezultate fiind „acoperita” de imagini. Sigur, in stanga este bara de optiuni si filtre, la fel ca la celelalte produse cu interfata noua de la Google, Search si News.

Un lucru nou pentru un serviciu Google este incarcarea mai multor poze pe aceeasi pagina, ca sa nu mai treci pe pagina urmatoare, cam in acelasi stil cu Twitter si Bing.

Cu aceasta ocazie, Google a dat publicitatii si cateva statistici pentru acest produs al sau.  Acesta a ajuns la peste 10 miliarde de poze indexate, fata de 250 milioane in 2001. Si mai interesant este ca acest serviciu are peste 1 miliard de pagini incarcate zilnic.

Cu aceeasi ocazie s-au lansat si reclamele Google pentru Images. Da, in paginile cu rezultate in imagini apareau si pana acum reclame, insa de acum exista un format special pentru acest serviciu. Celebrele reclame text vor contine aici si cate o imagine, lucru normal avand in vedere ca toata pagina era plina de imagini, mai putin reclamele.

Lasă un comentariu