Gadget-urile dupa care salivam in 2010

Va mai amintiti de problema anului 2000 care a ingrijorat in acele vremuri toate persoanele care detineau un calculator? Pana la urma „calculatoristii” au scapat cu fata curata atunci, insa o problema asemanatoare s-a petrecut la trecerea in 2010 cu bancomatele din Germania.

Ma gandesc cum s-a putut intampla asta acum, cand avem telefoane care inteleg rapid cuvintele rostite de oameni si televizoare 3D care se conecteaza la internet si controleaza celelalte electrocasnice dedicate divertismentului din casa.

Este acea perioada din an care le da o supradoza de entuziasm fanaticilor cu gadgeturile, pentru ca sunt anuntate cele mai inovatoare lansari din urmatorul an.

Tonul a fost dat de Google, cu telefonul Nexus One anuntat oficial luni. Este un telefon HTC care ruleaza pe sitemul de operare Android 2.1 de la Google. Beneficiaza de recunoastere vocala foarte buna si mai multe functii avansate de navigare pe internet. Nu intru in detalii pentru ca deja au curs GB de informatii pe internet pe acest subiect.

La sectiunea televizoare, LG s-a remarcat pana acum, ei considerand ca acestea vor deveni centrul continutului online, dar si videotelefon. Nu se putea altfel decat cu totul high definition.

Nici Microsoft nu s-a lasat mai prejos, avand cateva anunturi interesante. Cel mai mult mi-a placut Project Natal, o consola care va recunoaste gesturile (miscarile) si vocea utilizatorilor. Este consola de jocuri, dar cu siguranta va fi utilizata pentru multe alte lucruri de catre cei care isi vor cumpara una.

Printre telefoanele, televizoarele si consolele revolutionare, tablet PC-urile vor sa fie vedetele anului 2010. Deja au fost anuntate mai multe modele de catre Lenovo, HP impreuna cu Microsoft, Sony, Dell, Motorola, Notion si Freescale. Cel mai asteptat insa nu a fost anuntat pana acum. Se banuieste ca la conferinta Apple care va avea loc peste vreo saptamana si jumatate va fi anuntat primul tablet PC produs sub aceeasi marca cu iPod si iPhone.

Interesant este produsul Sony Dash, care e diferit de celelalte tablet PC-uri fiind mai mic si mai ieftin. E mai mare decat ecranul unul mobil si mai mic decat un laptop, iar pretul este doar 199$ (pret mic in comparatie cu al celorlalte, desigur). Va las cu un filmulet de un minut care prezinta noul Dash:

Nu am uitat de eReader-e, dar despre ele intr-un articol separat, ele fiind un nou trend social.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s